Energie uitsparen door betere isolatie van uw woning

In België blijven de kosten voor energie maar stijgen en stijgen. Veel gezinnen beginnen hier een hekel aan te krijgen. Daarnaast komt er steeds meer aandacht voor het investeren in hernieuwbare energie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, zonneboilers en het besparen van energie. Met het besparen van energie kunt u tevens veel geld besparen. Natuurlijk zijn mensen geïnteresseerd in het verminderen van de CO2 uitstoot, maar het besparen van geld motiveert mensen over het algemeen een stuk meer.

CV ketel vervangen?

spouwmuurVeel huishoudens kiezen er dan ook voor om iets aan energie besparen te gaan doen. Een goed voorbeeld is het vervangen van de CV ketel in de woning. Veel ketels zijn verouderd en verbruiken dus een stuk meer energie dan de huidige modellen. Misschien heeft u al wat problemen met uw CV ketel en is dit een mooi moment om deze te vervangen.

Afhankelijk van uw huidige model kan een nieuwe ketel wel 10 – 30 % zuiniger zijn. Een goede investering dus. Als u een nieuwe ketel laat plaatsen is over het overigens direct een goed idee om een onderhoudscontract af te sluiten. Uw ketel wordt dan regelmatig gecontroleerd en onderhouden. Dit komt de levensduur ten goede.

Beter isoleren

Energie besparen is een zeer goed idee om uw kosten te verlagen, maar heeft u wel eens nagedacht over isoleren? Veel woningen zijn namelijk nog niet goed geïsoleerd. Dit wil zeggen dat de warmte die u stookt snel verdwijnt. Uiteraard zonde van het geld. Een methode die veel wordt toegepast voor de isolatie van uw woning is spouwmuurisolatie. De methode is redelijk eenvoudig toe te passen op uw woning.

Er zijn bedrijven die zich hierin specialiseren. De isolatie spouwmuur wordt geplaatst een isolerend materiaal, dit kan vanaf de buitenkant worden aangebracht. De warmte die u in de winter stookt blijft zo beter binnen de muren van uw huis. De combinatie met een CV ketel die tevens zuiniger is, kan een goede besparing op jaar basis opleveren. De investering kunt u op deze manier snel terugverdienen.